Pastawok med kräftstjärtar, jätteräkor, vitkål och svamp

0 röster
4
Pastawok med kräftstjärtar, jätteräkor, vitkål och svamp
Foto: TV4
Från TV4

Äggnudlar med räkor är en vanlig asiatisk företeelse. Här i sällskap med ett helt batteri av rika smaker. Harissa är en het kryddblandning som säljs på tub.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Visa mer
4

Du behöver

  • 350 g äggnudlar
  • 1 burk kräftstjärtar i lag (380 g)
  • 12 jätteräkor
  • 150 g strimlad röd- eller vitkål
  • 200 g shiitake
  • 2 tsk harissa
  • 1 tsk sesamolja
  • salt och malen vitpeppar
  • neutral olja att woka i

Till servering:

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala jätteräkorna. Strimla kålen. Ansa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar.
  2. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av.
  3. Woka svampen, vitkålen och harissablandningen. Lägg i jätteräkorna och låt woka med några minuter. Lägg i kräftstjärtarna och rör om. Krydda med salt, peppar och sesamolja. Servera med limeklyftor.
20 april 2009

Laddar fler recept