Pastawok med kräftstjärtar, jätteräkor, vitkål och svamp

Pastawok med kräftstjärtar, jätteräkor, vitkål och svamp
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pastawok med kräftstjärtar, jätteräkor, vitkål och svamp

Av: Köket.se

Från: TV4

11 ingredienser

Äggnudlar med räkor är en vanlig asiatisk företeelse. Här i sällskap med ett helt batteri av rika smaker. Harissa är en het kryddblandning som säljs på tub.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Ingredienser

portioner
  • 350 g äggnudlar
  • 1 burk kräftstjärtar i lag [380 g]
  • 12 jätteräkor
  • 150 g rödkål, strimlad (eller vitkål)
  • 200 g shiitakesvamp
  • 2 tsk harissa
  • 1 tsk sesamolja
  • salt
  • vitpeppar
  • neutral olja, att woka i

Till servering:

  • limefrukt, klyftor

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala jätteräkorna. Strimla kålen. Ansa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar.
  2. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av.
  3. Woka svampen, vitkålen och harissablandningen. Lägg i jätteräkorna och låt woka med några minuter. Lägg i kräftstjärtarna och rör om. Krydda med salt, peppar och sesamolja. Servera med limeklyftor.