Pastasås med champinjoner

Planti pastasås med champinjoner
Foto: Planti

Pastasås med champinjoner

10 ingredienser

30 m

En enkel, snabb och smakrik pastasås. En vardagsräddare för alla dagar i veckan. Smaksätt med vitlök och färska örter om du önskar.

Planti Cooking Fraiche Naturell
Planti fraiche naturell produkt

Planti Cooking Fraiche Naturell

Naturell cooking fraiche med mild syrlig smak och tjock krämig konsistens.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g pasta, gärna räfflad pastasort
  • 1 gul lök
  • 300 g champinjoner
  • 8 soltorkade tomater
  • rapsolja, till stekning
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1 dl grönsaksbuljong, utspädd, gärna vegansk
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g haricots verts

Servering

  • veganparmazano, riven

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Skala och hacka löken. Skär champinjonerna i klyftor eller skiva. Strimla de soltorkade tomaterna.
  3. Fräs löken mjuk i rapsolja. Tillsätt svampen och fräs i några minuter. Lägg i de soltorkade tomaterna.
  4. Häll i fraiche och grönsaksbuljong. Låda sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med riven ost och haricots verts.

Så gör du din egen veganska ost

  1. Mixa 1 dl pumpakärnor, 1 msk Bjäst flingor eller Engevita flingor och 0,5 tsk salt. Håller i kylen i 1-2 veckor.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Planti Rödbetsburgare med vitlökssås

Fler tips från Planti!

5 enkla tips för att äta mer vego!

Läs mer