Pastasallad med vispad fetaostdipp

Zeta Pastasallad med vispad fetaostdipp
Foto: Zeta

Pastasallad med vispad fetaostdipp

15 ingredienser

35 min

Enkelt och magiskt god pastasallad med oliver, haricots verts, tomater och vispad fetaostdipp. Perfekt att ta med på picknick eller som en del av buffébordet.

Ingredienser

portioner

Fetaostdipp

  • 150 g Zeta Fetaost
  • 1 förp Zeta Ricotta
  • 1 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 2 msk vatten

Pastasallad

  • 250 g haricots verts
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Ekologisk
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 förp Zeta Cerignolaoliver urkärnade
  • 1 förp Zeta Ugnsbakade tomatklyftor
  • 1 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • 1 förp Zeta Strozzapreti Casa Di Luca
  • 2 dl färsk bladpersilja, bladen
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Fetaostdipp

  1. Smula fetosten i en bunke och tillsätt ricotta, vatten och olivolja.
  2. Vispa fluffigt med elvisp, smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Pastasallad

  1. Halvera och stek haricots verts tillsammans med vitlök, chiliflakes och olivolja.
  2. Häll av spadet från oliverna och tillsätt till vitlöken, stek hastigt.
  3. Häll av oljan från ugnsbakade tomater och tillsätt även dem, tillsätt vinäger och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Häll av pastan och blanda ner tillsammans med oliv- och tomaterna.
  6. Plocka bladpersiljan i grova blad och blanda ner i pastasalladen.
  7. Packa salladen för picknick och servera sedan med fetaostdipp och ett gott bröd.
TIPS!