Pastasallad med pesto och tonfisk
Pastasallad med pesto och tonfisk
13 ingredienser
30 min
Extra god blir pastasalladen med Filip Poons enkla recept på hemgjord pesto. Lägg till det du gillar, här har Filip tagit tonfisk, tomater och parmesan.
Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser
- 4 port pasta (t ex farfalle)
- 1 msk rapsolja
- 250 g körsbärstomater, delade
- 2 burkar tonfisk i olja, avrunnen
- 50 g parmesanost, riven
Pesto
- 100 g pinjenötter, Rostade
- 2 krukor färsk basilika
- 1 kruka färsk persilja
- 1 schalottenlök, finhackad
- 100 g parmesanost, finriven
- 2,25 dl olivolja, kall
- 1 tsk salt
- 1 citron, färskpressad saft
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten. Blanda pastan med 1 msk rapsolja efter att du silat den, det förhindrar att den klibbar fast.
- Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare. Mixa till en kräm, den behöver inte vara helt slät. Smaka av.
- Blanda sedan pastan med önskad mängd pesto och servera med tonfisk, tomat och riven parmesan.
Tips! För att örterna ska behålla sin fina färg under mixningen tipsar Filip om att kyla ner olivoljan innan den tillsätts.