Pastasallad med pesto och burrata
Pastasallad med pesto och burrata
13 ingredienser
40 min
Här är det ultimata recept på en otroligt god pastasallad med pesto, zucchini, körsbärstomater och den magiskt goda osten burrata. Ett recept att lägga till samlingen!
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 4 port pasta, t ex tortiglioni
- 2 zucchini, i tjocka strimlor
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 400 g körsbärstomater
- 2 msk olivolja
Pesto
- 1 kruka färsk basilika, grovt hackad (spara lite till servering)
- 1 kruka färsk persilja, grovt hackad
- 3 msk pinjenötter
- 1 dl pecorinoost, riven
- 0,5 dl olivolja
- salt
Topping
- 2 burrata
- 0,5 dl sötmandel, grovt hackade
Gör så här
- Mixa ihop allt till peston utom olivoljan. Tillsätt oljan under fortsatt mixning.
- Skär zucchinin i tjocka skivor. Skala och finhacka vitlöken. Stek zucchini, vitlök och tomat i olivolja i en stekpanna.
- Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
- Rör ihop pastan med peston och grönsakerna.
- Lägg upp på ett stort fat. Toppa med burrata, olivolja och de sparade basilikabladen samt mandlar.