Pastasallad med pesto och burrata

koket.se
Pastasallad med pesto och burrata
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pastasallad med pesto och burrata

13 ingredienser

40 min

Här är det ultimata recept på en otroligt god pastasallad med pesto, zucchini, körsbärstomater och den magiskt goda osten burrata. Ett recept att lägga till samlingen!

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 port pasta, t ex tortiglioni
  • 2 zucchini, i tjocka strimlor
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 400 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja

Pesto

  • 1 kruka färsk basilika, grovt hackad (spara lite till servering)
  • 1 kruka färsk persilja, grovt hackad
  • 3 msk pinjenötter
  • 1 dl pecorinoost, riven
  • 0,5 dl olivolja
  • salt

Topping

  • 2 burrata
  • 0,5 dl sötmandel, grovt hackade

Gör så här

  1. Mixa ihop allt till peston utom olivoljan. Tillsätt oljan under fortsatt mixning.
  2. Skär zucchinin i tjocka skivor. Skala och finhacka vitlöken. Stek zucchini, vitlök och tomat i olivolja i en stekpanna.
  3. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  4. Rör ihop pastan med peston och grönsakerna.
  5. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med burrata, olivolja och de sparade basilikabladen samt mandlar.