Pasta med vegansk sås - se & gör

25 m
4
Spela video Vegansk pasta - se & gör
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 400 g vegansk pasta
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 140 g soltorkade tomater
  • 2 msk av oljan som de soltorkade tomaterna ligger i
  • 300 g marinerade kronärtskockor i olja
  • 3 dl havregrädde
  • 100 g mjölkfri ost
  • salt och peppar
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka pastan ca 2 minuter kortare än vad det står på paketet. Häll av men spara 1 kopp pastavatten.
  2. Hacka lök och skiva vitlöken tunt. Hacka soltorkade tomaterna fint och dela kronärtskockorna i mindre bitar. Riv basilikan.
  3. Häll 2 msk av oljan från de soltorkade tomaterna i en stor stekpanna och stek lök och vitlök i ca 2 minuter utan att det får färg.
  4. Tillsätt tomater och kronärtskocka och stek tills löken är lätt gyllenbrun. Tillsätt grädden och låt den koka med i ca 3 minuter. Salta och peppra.
  5. Häll i pastan med såsen och en skvätt av pastavattnet och låt pastan koka klart i såsen.
  6. Rör till sist i den mjölkfria osten, välj en ost som påminner om parmesan och dekorera med riven basilika och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept