I samarbete med Zeta

Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax

9 röster
20 m
4
Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax
Foto: Zeta

En härligt krämig pasta med kallrökt lax, spenat och vitt vin.

Vill du ha fler goda, italienska recept från Zeta? Klicka här!


Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g Zeta Strozzapreti
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 dl vitt vin
  • 250 g Zeta Mascarpone
  • 65 g spenat
  • 200 g rökt lax

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olivoljan utan att den tar färg.
  2. Tillsätt vinet, koka upp och vispa i mascarponen.
  3. Vänd ner spenaten i såsen så att den ”smälter”.
  4. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av genom ett durkslag, spara lite pastavatten.
  5. Blanda pastan med såsen och laxen, späd med lite pastavatten.
  6. Servera med lite extra Zeta Olivolja att ringla över.
8 mars 2017

Laddar fler recept