• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax

Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax
Foto: Zeta
Zeta ny logga
Zeta ny logga

Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax

6 steg att laga

8 ingredienser

20 m

En härligt krämig pasta med kallrökt lax, spenat och vitt vin. Lättlagad och lyxigt gott!

Zeta Mascarpone är en klassisk italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en lätt syrlighet.

Zeta mascarpone

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyfta vitlök, hackade
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 dl vitt vin
  • 250 g Zeta mascarpone
  • 65 g spenat
  • 200 g rökt lax

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olivoljan utan att den tar färg.
  2. Tillsätt vinet, koka upp och vispa i mascarponen.
  3. Vänd ner spenaten i såsen så att den ”smälter”.
  4. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av genom ett durkslag, spara lite pastavatten.
  5. Blanda pastan med såsen och laxen, späd med lite pastavatten.
  6. Servera med lite extra Zeta Olivolja att ringla över.