Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax

18 röster
20 m
4
Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax
Foto: Zeta

Zeta Mascarpone är en klassisk italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en lätt syrlighet.

Zeta mascarpone
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyfta vitlök, hackade
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 dl vitt vin
  • 250 g Zeta mascarpone
  • 65 g spenat
  • 200 g rökt lax

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olivoljan utan att den tar färg.
  2. Tillsätt vinet, koka upp och vispa i mascarponen.
  3. Vänd ner spenaten i såsen så att den ”smälter”.
  4. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av genom ett durkslag, spara lite pastavatten.
  5. Blanda pastan med såsen och laxen, späd med lite pastavatten.
  6. Servera med lite extra Zeta Olivolja att ringla över.
8 mars 2017