Pasta med salsiccia och ricotta

45 m
4
Spela video Pasta med salsiccia och ricotta
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

  • 400 g rigatoni eller tortiglioni alt. annan kort pasta
  • 350 g italiensk salsiccia, helst färsk
  • 1 rödlök
  • 200 g ricotta
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 torkad peperoncino
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl färsk mejram eller oregano (eller 1 tsk torkad)
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
  • 2 dl pecorinoost, färskriven

Gör så här

  1. Hacka löken och dra av skinnet från salsiccian samt dela den i små bitar.
  2. Rör eller vispa ricottan till en jämn och slät smet.
  3. Hetta upp olivolja med peperoncinon i en rymlig kastrull och fräs salsicciabitarna i oljan utan att de tar färg.
  4. Tillsätt lök och fänkålsfrön, rör om och häll sedan i vinet. Låt det ånga in. Ta upp peperoncinon (som kastas). Blanda i tomater, mejram, lagerblad, salt och peppar. Låt såsen koka i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och kasta lagerbladet.
  5. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  6. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör försiktigt i ricotta och pecorino.
  7. Servera pastan rykande het med salsicciasåsen. Strö gärna lite extra pecorino över portionerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept