Pasta med ramslökspesto och smörstekta toppmurklor

40 m
4
Pasta med ramslökspesto och smörstekta toppmurklor
Foto: Siri Barje
40 m
4

Du behöver

  • 500 g god pasta
  • olivolja

Ramslökspesto

  • 100 g ramslök
  • 0,5 knippe färsk persilja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 msk Västerbottensost, riven
  • 4 msk rostade solrosfrön
  • 1 dl god olivolja
  • 2 msk svensk kallpressad rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 citron

Toppmuklor

  • 2 msk smör
  • 200 g färska toppmurklor
  • 1 litet knippe gräslök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och blanda med olivolja och lite pastavatten för att hålla den smidig när den är kokt.
  2. Hacka ramslök, persilja och vitlök grovt. Spara lite ramslök till servering. Mixa med ost, 2 msk solrosfrön och häll i oljan eftersom. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  3. Koka upp en kastrull med vatten och förväll murklorna i ca 1 minut, häll av.
  4. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek toppmurklorna gyllene.
  5. Hacka gräslöken, strö över och smaka av med salt, peppar.
  6. Blanda pastan och peston i en stor skål, strö över toppmurklorna, resten av solrosfröna samt pressa över lite citron. Klart!
Kommentera receptet

Fler goda recept