Parmesanstekta pilgrimsmusslor

Parmesanstekta pilgrimsmusslor
Foto: Tv4

Parmesanstekta pilgrimsmusslor

Av: Moa - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

20 m

Parmesanstekta pilgrimsmusslor med ärt- och wasabimajonnäs är en fräsch och lyxig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ärt- och wasabimajo

  • 1 dl frysta ärtor
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk wasabipasta
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • peppar

Gratinerade musslor

  • 8 pilgrimsmusslor (eller kammusslor)
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 1 ägg
  • smör (till stekning)

Servering

  • 0,5 dl pankoströbröd
  • smör (till stekning)
  • färsk dill

Gör så här

Ärt- och wasabimajo

  1. Tina ärtorna i varmt vatten eller låt stå framme under dagen.
  2. Rör ner ärtorna med majonnäsen i en skål och mixa med en stavmixer. Rör i wasabipastan och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Gratinerade musslor

  1. Tina pilgrimsmusslorna om de är frysta.
  2. Riv parmesanosten och blanda i en skål med ströbröd, salt och peppar.
  3. Vispa upp ägget pösigt i en annan skål.
  4. Torka av majoriteten av vätskan från pilgrimsmusslorna och vänd musslan i skålen med ägget och sedan i skålen med parmesan och ströbröd.
  5. Hetta upp en panna och stek musslorna så de får en fin yta, ca 0,5–1 minut. Använd dig av mycket smör under stekningen.

Servering

  1. Om du har köpt pilgrimsmusslor med skal (snäckan) så använd den som ett litet serveringsfat.
  2. Placera musslan i tallriken och bre över ärt-och wasabimajonnäsen fint över musslan.
  3. Stek lite panko i smör.
  4. Dekorera pilgrimsmusslan med pankon samt en dillkvist.