Parmesanstekta pilgrimsmusslor

Foto: Tv4
Parmesanstekta pilgrimsmusslor
16 ingredienser
20 m
Parmesanstekta pilgrimsmusslor med ärt- och wasabimajonnäs är en fräsch och lyxig förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Ärt- och wasabimajo
- 1 dl frysta ärtor
- 0,5 dl majonnäs
- 1 msk wasabipasta
- 1 tsk citronsaft
- salt
- peppar
Gratinerade musslor
- 8 pilgrimsmusslor (eller kammusslor)
- 0,5 dl parmesanost, riven
- 0,5 dl ströbröd
- 1 krm salt
- 0,5 krm peppar
- 1 ägg
- smör (till stekning)
Servering
- 0,5 dl pankoströbröd
- smör (till stekning)
- färsk dill
Gör så här
Ärt- och wasabimajo
- Tina ärtorna i varmt vatten eller låt stå framme under dagen.
- Rör ner ärtorna med majonnäsen i en skål och mixa med en stavmixer. Rör i wasabipastan och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Gratinerade musslor
- Tina pilgrimsmusslorna om de är frysta.
- Riv parmesanosten och blanda i en skål med ströbröd, salt och peppar.
- Vispa upp ägget pösigt i en annan skål.
- Torka av majoriteten av vätskan från pilgrimsmusslorna och vänd musslan i skålen med ägget och sedan i skålen med parmesan och ströbröd.
- Hetta upp en panna och stek musslorna så de får en fin yta, ca 0,5–1 minut. Använd dig av mycket smör under stekningen.
Servering
- Om du har köpt pilgrimsmusslor med skal (snäckan) så använd den som ett litet serveringsfat.
- Placera musslan i tallriken och bre över ärt-och wasabimajonnäsen fint över musslan.
- Stek lite panko i smör.
- Dekorera pilgrimsmusslan med pankon samt en dillkvist.