• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Parmalindad rödspätta med vitvinssås, rostade rotfrukter och parmesancrème

10 röster
35 m
4
Parmalindad rödspätta med vitvinssås, rostade rotfrukter och parmesancrème
Foto: Köket

Tillverkad i Sverige, Bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Abba Middagsklart vitvinssås NY

En lyxig och snabb middag med rödspätta, krämig vitvinssås, smörstekta kantareller, parmesankräm och ugnsrostade rotfrukter. Med färdig vitvinssås blir det både smidigt och gott!

Tips! Byt ut kantarellerna med ostronskivling om du vill.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken
35 m
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g potatis
  • 4 morötter (små)
  • 2 palsternackor
  • olja
  • salt
  • peppar
  • 4 skiva parmaskinka
  • 4 rödspättafiléer
  • smör, till stekning
  • 1 förp Abba Middagsklart Vitvinssås

Parmesankräm

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt

Servering

  • 200 g kantareller
  • smör, till stekning
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta rotfrukterna och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rör om noga och rosta sedan i ugnen tills de fått fin färg, ca 30 minuter.
  2. Lägg en skiva parmaskinka ovanpå varje rödspättafilé och rulla ihop till en rullad. Fäst med en tandpetare så blir det lättade att steka. Bryn försiktigt rulladerna i en stekpanna tillsammans med en stor klick smör. Slå över vitvinssåsen och låta sjuda tills fisken är genomstekt.
  3. Smörstek kantarellerna.
  4. Rör samman crème fraiche och parmesan.
  5. Servera rulladerna med rotfrukterna, citronsåsen, parmesankrämen, smörstekta kantareller och lite dill.
29 augusti 2017