Parisare med kryddig gurksallad
Parisare med kryddig gurksallad
12 ingredienser
20 m
Här bjuder Erik Videgård på en rikitgt god korvrätt som du måste passa på att testa i helgen.
Se Erik Videgård laga receptet


Ingredienser
Gurksallad
- 1 gul lök
- 100 g grillad paprika
- 0,5 röd chilifrukt
- 500 g gurka
- 0,5 krm natriumbensoat (valfritt)
Ättikslag
- 1 dl strösocker
- 1,25 dl ättiksprit 12 %
- 1 tsk salt
- 1 msk gula senapsfrön
Parisare
- 4 skivor medisterkorv, 15 mm tjocka
- 4 hamburgerbröd (utan frön)
- sötstark senap
Gör så här
Gurksallad
- Skala och hacka löken fint.
- Hacka även paprikan och chilin fint.
- Lägg lök och paprika i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och häll av i ett durkslag.
- Skölj, rensa och hacka gurkan fint.
Ättikslag
- Blanda ingredienserna till ättikslagen i en stor bunke.
Gurksallad forts.
- Lägg ner löken, paprikan och gurkan i lagen. Tillsätt annan smaksättning om du önskar.
- Fördela gurksalladen i väl rengjorda burkar med lock och förvara i kylen. Godast blir den efter någon dag.
Parisare
- Grilla medisterkorven och rosta bröden.
- Bred gurksalladen på den nedre skivan av brödet. Toppa med senap och den grillade korven. Lägg slutligen på det övre brödet.