Parisare med kryddig gurksallad

koket.se
Parisare med kryddig gurksallad
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Parisare med kryddig gurksallad

12 ingredienser

20 m

Här bjuder Erik Videgård på en rikitgt god korvrätt som du måste passa på att testa i helgen.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Gurksallad

  • 1 gul lök
  • 100 g grillad paprika
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 500 g gurka
  • 0,5 krm natriumbensoat (valfritt)

Ättikslag

  • 1 dl strösocker
  • 1,25 dl ättiksprit 12 %
  • 1 tsk salt
  • 1 msk gula senapsfrön

Parisare

  • 4 skivor medisterkorv, 15 mm tjocka
  • 4 hamburgerbröd (utan frön)
  • sötstark senap

Gör så här

Gurksallad

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Hacka även paprikan och chilin fint.
  3. Lägg lök och paprika i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och häll av i ett durkslag.
  4. Skölj, rensa och hacka gurkan fint.

Ättikslag

  1. Blanda ingredienserna till ättikslagen i en stor bunke.

Gurksallad forts.

  1. Lägg ner löken, paprikan och gurkan i lagen. Tillsätt annan smaksättning om du önskar.
  2. Fördela gurksalladen i väl rengjorda burkar med lock och förvara i kylen. Godast blir den efter någon dag.

Parisare

  1. Grilla medisterkorven och rosta bröden.
  2. Bred gurksalladen på den nedre skivan av brödet. Toppa med senap och den grillade korven. Lägg slutligen på det övre brödet.