Paolos kycklingpasta med pesto

27 röster
30 min
4

Klassisk italiensk rätt med hemgjord röd pesto serverad med pasta och stekt kycklingbröst.

Tips! Peperoncinin går bra att ersätta med chiliflakes.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 400 g pasta, t ex mezze penne eller casarecce
  • parmesanost till servering
  • salt
  • svartpeppar

Kyckling

  • 600 g kycklingbröst, gärna med skinnet kvar
  • smör
  • 1 små torkade peperoncino (chili), smulade

Broccoli

  • 500 g färsk broccoli
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • olivolja

Pesto

  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk pinjenötter
  • 12 svarta oliver, urkärnade
  • 8 basilikastjälkar
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna under ständig omröring, i en torr panna tills de fått lite färg. Passa noga så att de inte blir brända.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Dela broccolin i små buketter. Skölj och torka av kycklingbrösten och gnid in dem med peperoncino, salt och peppar.
  4. Värm smör i en stekpanna. Bryn kycklingbrösten gyllenbruna runt om, lägg sedan över dem i en ugnssäker form. Stek färdigt i ugnen tills innertemperaturen når 62 grader (ca 15-20 minuter). Vid serveringen, skiva köttet på snedden.
  5. Mixa alla ingredienser till peston i en lite matberedare eller med stavmixer.
  6. Hetta upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt broccoli, lök, salt och peppar.
  7. Låt alltsammans fräsa i ca 3-4 minuter, rör försiktigt så att broccolibuketterna behålls hela. De är klara när de fortfarande är spänstiga och har lite tuggmotstånd.
  8. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt peston och en skvätt olivolja, rör om noga tills allt blandas ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera pastan med riven parmesan, kycklingskivor och broccoli.
13 oktober 2018

Laddar fler recept