Tonno alla brace - marinerad tonfiskfilé

Tonno alla brace - marinerad tonfiskfilé
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Tonno alla brace - marinerad tonfiskfilé

21

10 ingredienser

En riktig delikatess som är larvigt enkel att tillaga. Marinera, på med fisken på grillen och servera med några droppar citron – ecco una piccola opera d’arte! Ett litet mästerverk!

Ingredienser

portioner4
  • 500 −600 g tonfiskfilé, skuren i 4 skivor

marinad

  • 1 citron, finrivet skal + 1/2 dl saft
  • 1,5 dl olivolja
  • 6 msk vatten
  • 1,5 msk vitlök, finhackad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 citronklyftor, till servering

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till marinaden i en skål, och spara ¾ dl av den till pensling.
  2. Häll marinaden i en kraftig plastpåse, lägg i tonfisken och tillslut ordentligt. Marinaden ska täcka fisken.
  3. Placera påsen på en tallrik och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar. Vänd fisken ett par gånger under marineringstiden.
  4. Tänd grillen.
  5. Pensla ett halster eller ett grillgaller med matolja.
  6. Ta upp fisken ur marinaden och lägg den i halstret eller direkt på grillgallret.
  7. Grilla tonfisken i 4−8 minuter på varje sida, vänd en gång. Den längre tiden för en lite tjockare fiskskiva. Pensla flitigt med den sparade marinaden under grillningen.
  8. Servera med citronklyftor.