Spinaci salati nel burro - Smörångad spenat

Spinaci salati nel burro - Smörångad spenat
Foto: Lina Eriksson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Spinaci salati nel burro - Smörångad spenat

4

7 ingredienser

I fastrarnas kök tillagas en uppsjö av goda och enormt nyttiga grönsaksrätter, och det här är vad en maddalonesisk Karl-Alfred skulle äta varje dag.

Ingredienser

portioner4
  • 700 g färsk spenat (eller 250 g djupfryst)
  • 30 g smör
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 skivor formfranska
  • 25 g smör
  • 1 msk parmesanost, riven

Gör så här

  1. Skölj den färska bladspenaten väl och skär bort stjälkarnas grövsta delar. Förväll spenaten i kokande vatten i 1 minut, och låt den rinna av i ett durkslag. Tinad djupfryst spenat ska endast rinna av väl.
  2. Lägg smör och vitlök i en kastrull på medelvärme. Tillsätt spenat och salt när smöret smält, och låt spenaten smörångas under lock på låg värme i 3–5 minuter.
  3. Skär bort kanterna på brödskivorna och skär sedan brödet i små tärningar. Stek brödtärningarna frasiga i smöret, dra stekpannan från plattan och strö över parmesanost.
  4. Lägg upp spenaten i en skål, toppa med brödtärningarna och servera.