Peperoncini verdi fritte

0 röster
4
Peperoncini verdi fritte
Foto: TV4

Små gröna paprikor, stekta eller röd, grön och gul paprika, stekta.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 kg gröna paprikor, små (obs! med mild smak, eller 1 röd-, 1 grön- och 1 gul paprika)
  • 1 klyfta vitlök, skuren i tunna skivor
  • 2 msk olivolja
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj de små paprikorna och skär av fästet. Torka av dem med lite hushållspapper.
  2. Om stora paprikor används, skölj och dela dem. Ansa och kärna ur halvorna. Skär dem i 1,5 cm långa strimlor på längden.
  3. Värm olivolja i en stekpanna.
  4. Fräs paprika och vitlök på medelvärme tills de mjuknat. Smaka av med salt.

Laddar fler recept...