Bruschetta con pomodori, mozzarella ed olive - tomatbruchetta

Bruschetta con pomodori, mozzarella ed olive - tomatbruchetta
Foto: Jonas Hallqvist

Den här bruschettan är en lite ovanligare och kaxigare variant än de som brukar serveras på svenska restauranger.

Receptet ger 8 bruschettor.

15 maj 2009

Du behöver

  • 1 ciabatta eller annat lite grövre bröd
  • 2 tomater
  • 16 urkärnade gröna oliver
  • 50 g mozzarella
  • 1 msk strimlad färsk basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° eller tänd grillen.
  2. Skär tomater, oliver och mozzarella i små bitar och lägg i en skål. Rör ner basilika, blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda vitlök och det mesta av olivoljan i en annan skål.
  4. Skär ciabattan i 8 skivor på tvären och pensla ovansidan med vitlöks- och oljeblandningen.
  5. Rosta bröden på bägge sidor på galler i den övre delen av ugnen eller på grillen.
  6. Pensla ovansidan på de rostade brödskivorna med lite olivolja och lägg på tomatröran. Servera direkt.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept