Potatissallad

Potatissallad
Foto: Tina Axelsson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Potatissallad

34

13 ingredienser

Paolos recept på potatissallad är beräknat till fyra personer. Recept ur boken Italiensk bondmat.

Läs mer om boken

Italiensk bondmat

Ingredienser

portioner4
  • 10 små potatisar (helst färskpotatis)
  • 0,5 fänkål, finstrimlad
  • 12 rädisor, skivade eller i bitar
  • 1 rödlök, strimlad
  • 50 g rucolasallad, grovhackad
  • 2-3 msk kapris

dressing

  • 0,75 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk mynta, strimlad
  • 1 msk basilika, strimlad
  • 1 msk gräslök, finstrimlad
  • 1-1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Borsta, skölj och koka potatisen mjuk, men ej överkokt, i lättsaltat vatten.
  2. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av och svalna.
  3. Skär sedan potatisarna i halvor eller kvartar, beroende på storlek.
  4. Lägg potatisen i en stor salladsskål.
  5. Blanda ner fänkål, rädisor, lök, rucola och kapris i salladsskålen.
  6. Rör ihop samtliga ingredienser till dressingen i en stor skål.
  7. Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger.
  8. Smaka av med salt, peppar och eventuellt ytterligare lite olja och vinäger.
  9. Låt salladen stå och dra en stund innan den serveras i små glasskålar eller på assietter.