Pappardelle con salsiccia

Pappardelle con salsiccia
Foto: Lina Eriksson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pappardelle con salsiccia

498

11 ingredienser

Snabblagat och gott med pasta och pastasås på färsk salsiccia, en italiensk korv med mycket smak.

Till den här maträtten ska det ju naturligtvis vara äkta italiensk salsiccia, men om den inte går att få tag på brukar jag använda någon annan grynig, kryddig korv, och det fungerar nästan lika bra. /Paolo

läs mer
Paolo promoruta kyckling

Paolo lär dig allt om italiensk matlagning i sin kurs.
Läs mer här >>

Ingredienser

portioner4
  • 500 g pappardelle (fettuccine eller annan bandpasta)
  • 250 g grynig italiensk korv (t ex salsiccia)
  • 4 tomater
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 5 färska basilikablad, strimlade
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Dra skinnet av salsiccian och skär den i små bitar. Dela tomaterna och skär dem i små bitar.
  2. Värm upp oljan i en gryta, och bryn korv och all lök. Tillsätt tomat och basilika och låt såsen sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen. Rör om noga.
  4. Servera salsicciasåsen och pastan med den nyriven parmesanost.