Panforte, godis med nötter och choklad

Panforte julgodis
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Panforte, godis med nötter och choklad

36

10 ingredienser

Italienskt julgodis eller påskgodis med nötter, choklad, honung och citrus. Paolo Robertos recept.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner30 - 40 bitar

Panforte

  • 2 apelsiner
  • 2 citroner
  • 100 g sötmandel
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g valnötter
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk malen nejlika
  • 1 dl honung, flytande
  • 1,5 dl strösocker
  • 150 g mörk choklad

Gör så här

  1. Panforte
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv det yttersta skalet på citroner och apelsiner.
  3. Blanda mandel, nötter, mjöl och kryddnejlika i en skål.
  4. Bryt chokladen i bitar.
  5. Smält honung med socker i en kastrull. Rör om tills allt socker smält.
  6. Lägg i chokladbitarna och låt dem smälta och rör sedan ner nötblandningen och citrusrivet i kastrullen. Blanda noga.
  7. Klipp och forma ett bakplåtspapper med uppvikta kanter och som har en botten på 20 x 20 cm.
  8. Lägg pappret i en ungefär lika stor ugnsform.
  9. Häll i choklad- och nötsmeten och grädda panforten i ca 15-20 minuter.
  10. Låt din panforte svalna och skär den sedan i bitar.