Glutenfri friterad Panzerotti

koket.se
Glutenfri friterad Panzerotti
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Glutenfri friterad Panzerotti

14 ingredienser

2 h

Panzerotti är en liten glutenfri ”calzone” från södra Italien fylld med tonfisk, kapris och oliver.

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Följ Erik Videgård och ställ frågor om receptet direkt på Instagram

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 200 g tonfisk (av god kvalitet på burk)
  • 2 msk kapris, saltad och sköljd
  • 1,25 dl oliver, urkärnade och hackade
  • 1 röd paprika, rostad, skalad och hackad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 ägg, kokta och hackade

Deg

  • 9 g jäst (eller 4,5 g torrjäst)
  • 440 g vatten
  • 2 g strösocker
  • 500 g glutenfri mjölmix
  • 3 g salt
  • 20 g rapsolja

Gör så här

Fyllning

  1. Rör ihop fyllningen och ställ den kallt.

Deg

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet tillsammans med sockret, låt stå i 10 minuter.
  2. Häll mjöl, resterande vatten och jästvätskan i en blandare med salt och olja. Blanda till en smidig deg.
  3. Gnid in degen med olja och täck bunken med en oljad plastfilm. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 2 timmar.
  4. Ta ur degen och rulla ut den på ett bakbord med rismjöl eller majsstärkelse. Dela degen i lika stora delar och knåda (riv) till runda bullar.
  5. Täck över bullarna och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  6. Hetta upp frityroljan till 170 grader.
  7. Tryck bullarna platta med hjälp av fingrarna, de ska vara tunna i mitten och något tjockare i kanterna.
  8. Lägg på fyllning i mitten av varje degplatta, vik ihop till en halvmåne och kläm ihop halvmånarna noggrant så de inte läcker.
  9. Fritera panzerottin gyllenbrun på varje sida och servera varma.