Pannacotta med honung och kaffe

5 röster
30 m + 3 h i kyl
4

Ljuvligt krämig pannacotta med honung och kaffe av Paolo Roberto. Perfekt att servera som en läcker dessert eller till fikat!

Receptet är ur boken Paolos stora italienska kokbok, Bonnier Fakta.

Visa mer
30 m + 3 h i kyl
4

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk honung
  • 1,5 tsk snabbkaffepulver
  • bär, t ex hallon, blåbär eller smultron (djupfrysta och nytinade går bra)
  • 4 havreflarn (mandel- eller kokosflarn)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Koka upp grädden i en kastrull och blanda i honungen.
  3. Krossa kaffepulvret till finare pulver i en mortel, eller lägg det mellan två bitar plastfolie och kavla ovanpå med brödkavel.
  4. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem en aning, och låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg gelatinet i grädd- och honungsblandningen, tillsätt kaffet och rör noga tills allt är löst.
  6. Skölj fyra små portionsformar med kallt vatten och fyll dem med pannacotta-blandningen. Låt stelna i kylskåp i ca. 3 timmar.
  7. För försiktigt en vass kniv runt formarnas kanter och stjälp upp på assietter.
  8. Servera pannacottan med bär och flarn.
27 juni 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...