I samarbete med Kockens

Pankopanerad torsk i tortillabröd

1 röst
45 m
4
Kockens Pankopanerad torsk i tortillabröd
Foto: Jönsson Bilder

Supergoda fish tacos med pankopanerad torsk, mangosalsa, chilimajo och sallad. Ett lite lyxigare fredagsmys!

Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 450 g torskfilé (gärna torskrygg)
  • 1 ägg
  • ca 2 dl pankoströbröd
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Kockens spiskummin malen
  • 1 tsk Kockens chilipulver

Mangosalsa

  • 250 g mango, tärnad
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 0,5 röd paprika, tärnad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime, saften
  • salt
  • 2-4 krm Kockens chili flakes

Chilimajo

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5-1 tsk Kockens Chili Ancho

Tillbehör

  • 1 kruka sallad
  • 4 mjuka tortillas

Gör så här

  1. Blanda samman mangosalsan. Låt stå en stund och mogna.
  2. Rör samman chilimajo.
  3. Dela torsken i mindre bitar anpassat till bröden. Lägg upp i tre olika skålar: vetemjöl blandat med kryddor, lätt uppvispat ägg och pankoströbröd.
  4. Vänd torskbitarna först i vetemjöl, doppa dem sedan i äggvispet och sist i pankoströbröd.
  5. Stek fisken i ett par minuter på varje sida i smör tills de får en gyllenbrun färg.
  6. Bottna bröden med sallad, en klick chilimajo, pankotorsk och toppa med salsan. Servera genast.
26 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept