För en god smak och extra krisp panerar Catarina sina fisknuggets i krossade cornflakes. Till de frasiga nuggetsen bjuder hon en krämig färskpotatissallad med citron- och vitlöksmajonnäs.
0,33 citron, finrivet skal + citronsaft efter smak
1 klyfta vitlök, finriven
salt
100 g sockerärtor
2 msk färsk dill, hackad
Till servering
färsk dill
citron, i klyftor
Gör så här
Koka potatisen precis mjuk. Häll av och låt den svalna.
Mixa samman äggula, äggvita och vitlöksklyfta. Tillsätt oljan droppvis, vispa till en lite lösare majonnäs. Smaka av med citronskal, citronsaft och salt. Ställ åt sidan.
Halvera färskpotatisen och strimla sockerärtorna fint. Vänd ihop potatis, sockerärtor och dill med majonnäsen.
Skär fisken i önskad storlek på nuggets.
Krossa cornflakesen i en påse och lägg i djup tallrik. Blanda vetemjöl med saltet i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en tredje djup tallrik.
Vänd fiskbitarna först i mjölet, sedan i ägget och till sist ned i de krossade cornflakesen.
Stek i rikligt med smör eller fritera dem i neutral olja ett par minuter per sida beroende på storlek. Salta.
Servera de frasiga fisknuggetsen med den härligt krämiga potatissalladen och en citronklyfta till. Garnera med dillvippor.