Panerade fisknuggets med krämig potatissallad

POPULÄRT
Panerade fisknuggets med krämig potatissallad
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Panerade fisknuggets med krämig potatissallad

12

16 ingredienser

45 min

För en god smak och extra krisp panerar Catarina sina fisknuggets i krossade cornflakes. Till de frasiga nuggetsen bjuder hon en krämig färskpotatissallad med citron- och vitlöksmajonnäs. 

Ingredienser

portioner4

Fisknuggets

  • 600 g torskfilé, eller annan vit fiskfilé
  • 5 dl cornflakes
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg, uppvispade

Krämig potatissallad

  • 600 g färskpotatis
  • 1 äggula
  • 0,5 äggvita
  • 2 dl rapsolja
  • 0,33 citron, finrivet skal + citronsaft efter smak
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • salt
  • 100 g sockerärtor
  • 2 msk färsk dill, hackad

Till servering

  • färsk dill
  • citron, i klyftor

Gör så här

  1. Koka potatisen precis mjuk. Häll av och låt den svalna.
  2. Mixa samman äggula, äggvita och vitlöksklyfta. Tillsätt oljan droppvis, vispa till en lite lösare majonnäs. Smaka av med citronskal, citronsaft och salt. Ställ åt sidan.
  3. Halvera färskpotatisen och strimla sockerärtorna fint. Vänd ihop potatis, sockerärtor och dill med majonnäsen.
  4. Skär fisken i önskad storlek på nuggets.
  5. Krossa cornflakesen i en påse och lägg i djup tallrik. Blanda vetemjöl med saltet i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en tredje djup tallrik.
  6. Vänd fiskbitarna först i mjölet, sedan i ägget och till sist ned i de krossade cornflakesen.
  7. Stek i rikligt med smör eller fritera dem i neutral olja ett par minuter per sida beroende på storlek. Salta.
  8. Servera de frasiga fisknuggetsen med den härligt krämiga potatissalladen och en citronklyfta till. Garnera med dillvippor.