Panerad torsk med kall sås och picklade grönsaker

POPULÄRT
koket.se
Panerad torsk med kall sås och picklade grönsaker
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Panerad torsk med kall sås och picklade grönsaker

22 ingredienser

1 h

Stefan Ekengren tolkar en av skolans populäraste rätter och panerar fisken i pankoströbröd för extra fras, pimpar såsen med kapris och dijon och bjuder picklade grönsaker till. En riktig pangrätt med andra ord!

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g torskfilé, delad i 8 bitar
  • salt
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl majsstärkelse
  • 3 dl pankoströbröd
  • olja

Kall sås

  • 1 dl kapris
  • 1 kruka färsk gräslök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk dijonsenap
  • salt

Picklade grönsaker

  • 1 silverlök
  • 1 morot
  • 0,5 purjolök
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk salt

Till servering

  • 900 g kokt potatis
  • 1 kruka färsk dill

Gör så här

Picklade grönsaker

  1. Skala, halvera och strimla silverlöklen tunt. Skala och skär moroten i tunna strimlor. Lägg lök och morot i en skål eller burk.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten och salt i en kastrull. Häll den varma lagen över grönsakerna. Låt stå tills det svalnat helt.
  3. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Vid servering läggs purjolöken i.

Panerad torsk

  1. Salta och låt torsken rimma några minuter. Vispa upp ägg och vatten i en djup skål. Fördela majsstärkelse och panko i två djupa skålar.
  2. Vänd torsken först i majsstärkelse, sen i ägg och därefter i pankoströbröd.
  3. Stek fisken krispig på bägge sidor i olja i en stekpanna.

Kall sås

  1. Hacka kaprisen. Skär gräslöken fint. Blanda majonnäs, gräddfil, gräslök, kapris och senap. Smaka av med salt.
  2. Servera den nystekta fisken med kokt potatis, kall sås och picklade grönsaker. Garnera med dill.