• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Panerad torsk med ansjovissmör, fänkål och gurka

POPULÄRT
Panerad torsk med ansjovissmör, fänkål och gurka
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Panerad torsk med ansjovissmör, fänkål och gurka

4 steg att laga

21 ingredienser

Pankopanerad torskfilé som serveras med en enkel fänkåls- och gurksallad samt smakrikt ansjovis- och citronsmör.

Ingredienser

portioner4 portioner

Panerad torsk

  • 600 g torskfilé, färsk från fiskdisken
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • salt
  • smör, till stekning

Ansjovissmör

  • 300 g smör, rumstempererat
  • 1 knippe gräslök
  • 2 förp ansjovis, små burkar
  • 1 citron, skalet
  • salt
  • svartpeppar

Fänkålssallad

  • 2 fänkål
  • 1 gurka
  • 1 rödlök, skalad
  • citron, saften
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Garnering

  • dillvippa
  • gräslök, finstrimlad

Gör så här

  1. Panerad torsk
    Dela torsken i mindre bitar. Salta ordentligt. Panera i mjöl, ägg och sist panko.
  2. Stek på medelvärme med mycket smör. Innertemperaturen ska vara mellan 35 och 56 grader när fisken är klar.
  3. Ansjovissmör
    Mixa smör med gräslök. Avsluta med att röra ner ansjovis, ansjovispadet och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fänkålssallad
    Skiva fänkål, gurka och rödlök tunt på mandolin. Blanda upp med citronsaft, olivolja, salt och peppar.