Panerad torsk med ansjovissmör, fänkål och gurka

koket.se
Panerad torsk med ansjovissmör, fänkål och gurka
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Panerad torsk med ansjovissmör, fänkål och gurka

21 ingredienser

Pankopanerad torskfilé som serveras med en enkel fänkåls- och gurksallad samt smakrikt ansjovis- och citronsmör.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Panerad torsk

  • 600 g torskfilé, färsk från fiskdisken
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • salt
  • smör, till stekning

Ansjovissmör

  • 300 g smör, rumstempererat
  • 1 knippe gräslök
  • 2 förp ansjovis, små burkar
  • 1 citron, skalet
  • salt
  • svartpeppar

Fänkålssallad

  • 2 fänkål
  • 1 gurka
  • 1 rödlök, skalad
  • citron, saften
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Garnering

  • dillvippa
  • gräslök, finstrimlad

Gör så här

Panerad torsk

  1. Dela torsken i mindre bitar. Salta ordentligt. Panera i mjöl, ägg och sist panko.
  2. Stek på medelvärme med mycket smör. Innertemperaturen ska vara mellan 35 och 56 grader när fisken är klar.

Ansjovissmör

  1. Mixa smör med gräslök. Avsluta med att röra ner ansjovis, ansjovispadet och citronskal. Smaka av med salt och
  2. peppar.

Fänkålssallad

  1. Skiva fänkål, gurka och rödlök tunt på mandolin. Blanda upp med citronsaft, olivolja, salt och peppar.