Panerad torsk med ansjovissmör, fänkål och gurka

21 röster
4

Pankopanerad torskfilé som serveras med en enkel fänkåls- och gurksallad samt smakrikt ansjovis- och citronsmör.

Visa mer
4

Du behöver

Panerad torsk

  • 600 g torskfilé, färsk från fiskdisken
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • salt
  • smör, till stekning

Ansjovissmör

  • 300 g smör, rumstempererat
  • 1 knippe gräslök
  • 2 små burkar ansjovis
  • 1 citron, skalet
  • salt och svartpeppar

Fänkålssallad

  • 2 huvud fänkål
  • 1 hel gurka
  • 1 rödlök, skalad
  • citron, saften
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Garnering

  • dillvippor
  • gräslök, finstrimlad

Gör så här

  1. Panerad torsk
    Dela torsken i mindre bitar. Salta ordentligt. Panera i mjöl, ägg och sist panko.
  2. Stek på medelvärme med mycket smör. Innertemperaturen ska vara mellan 35 och 56 grader när fisken är klar.
  3. Ansjovissmör
    Mixa smör med gräslök. Avsluta med att röra ner ansjovis, ansjovispadet och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fänkålssallad
    Skiva fänkål, gurka och rödlök tunt på mandolin. Blanda upp med citronsaft, olivolja, salt och peppar.
4 november 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept