Hacka schalottenlök, cornichons och kapris fint. Blanda med majonnäs och creme fraiche samt citron. Salta
och peppra och ställ kallt.
Mos
Skala potatisen, dela i mindre bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Häll i ärterna och spenaten och låt koka med 1 minut. Häll av vattnet men spara lite.
Häll i smör, kokvatten och mjölk i kastrullen och gör ett grovt mos.
Panerad rotselleri
Skala rotsellerin och dela den på mitten. Skär halvmåneskivor, ca 1 cm tjocka.
Koka upp en kastrull med vatten som rymmer all rotselleri. Koka rotsellerin i ca 5-6 min eller tills den känns mjuk. Häll av vattnet och torka skivorna lätt.
Lägg mjöl i en tallrik, vispade äggen i en tallrik och pankon i en tallrik. Doppa rotsellerin i mjöl, ägg och sist panko. Försök trycka till panko ordentligt.
Stek skivorna på medelvärme i olja tills de är gyllene på båda sidor. Servera med moset, såsen, citron och hackad persilja