Panerad fisk med tacomajonnäs och chilipicklad gurka

koket.se
Panerad fisk med tacomajonnäs och chilipicklad gurka
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Panerad fisk med tacomajonnäs och chilipicklad gurka

16 ingredienser

45 min

En variant på favoriten fish tacos med krispigt stekt fisk serverad i mjuka tortillas tillsammans med snabbpicklad gurka med tabasco och en majonnäs gjord på resterna från tacomiddagens tacosås.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g torskfilé, tinad om den varit fryst
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 1 gurka
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 3 tsk grön tabasco
  • 3 msk tacosås
  • 1 tsk sambal badjak
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 3 dl rapsolja
  • 4 tortillabröd
  • salt

Gör så här

Panerad fisk

  1. Skär fisken i bitar. Salta dem runt om och låt snabbrimma ca 15 minuter.
  2. Lägg upp majsstärkelse, uppvispat ägg och panko i tre separata djupa skålar.
  3. Torka fisken och vänd först i majsstärkelse, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
  4. Stek fisken i generöst med olja tills den har fått fin färg runt om. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

Chilipicklad gurka

  1. Koka upp vinäger, socker, vatten och tabasco, låt kallna helt.
  2. Skala gurkan slarvigt (lämna lite skal kvar). Skiva gurkan tunt och lägg ner i den kalla lagen, låt stå minst 15 minuter.

Tacomajonnäs

  1. Mixa ihop tacosås, sambal badjak, ägg och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt och sambal badjak.

Servering

  1. Stek tortillabröden lägg fisk i varje bröd, toppa med tacomajonnäs och chilipicklad gurka. Vik ihop och njut!