Panerad fisk med tacomajonnäs och chilipicklad gurka
Panerad fisk med tacomajonnäs och chilipicklad gurka
16 ingredienser
45 min
En variant på favoriten fish tacos med krispigt stekt fisk serverad i mjuka tortillas tillsammans med snabbpicklad gurka med tabasco och en majonnäs gjord på resterna från tacomiddagens tacosås.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 400 g torskfilé, tinad om den varit fryst
- 3 dl pankoströbröd
- 1 dl majsstärkelse
- 2 ägg
- 1 gurka
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 1 dl strösocker
- 2 dl vatten
- 3 tsk grön tabasco
- 3 msk tacosås
- 1 tsk sambal badjak
- 2 tsk dijonsenap
- 1 ägg
- 3 dl rapsolja
- 4 tortillabröd
- salt
Gör så här
Panerad fisk
- Skär fisken i bitar. Salta dem runt om och låt snabbrimma ca 15 minuter.
- Lägg upp majsstärkelse, uppvispat ägg och panko i tre separata djupa skålar.
- Torka fisken och vänd först i majsstärkelse, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
- Stek fisken i generöst med olja tills den har fått fin färg runt om. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Chilipicklad gurka
- Koka upp vinäger, socker, vatten och tabasco, låt kallna helt.
- Skala gurkan slarvigt (lämna lite skal kvar). Skiva gurkan tunt och lägg ner i den kalla lagen, låt stå minst 15 minuter.
Tacomajonnäs
- Mixa ihop tacosås, sambal badjak, ägg och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt och sambal badjak.
Servering
- Stek tortillabröden lägg fisk i varje bröd, toppa med tacomajonnäs och chilipicklad gurka. Vik ihop och njut!