Panerad fisk med egen fiskkrydda

Maryam Madaresi

Panerad fisk med egen fiskkrydda

12 ingredienser

20 m

Panerad fisk med egen fiskkrydda är både enkelt och gott att tillaga. Om man inte serverar fisken med örtris kan man med fördel även ha lite torkade örter som persilja eller koriander i fiskkryddan.

Ingredienser

portioner
  • 200 g fiskfilé (t.ex. torsk)

Kryddblandning

  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk vetemjöl
  • smör
  • rapsolja

Sås

  • 50 g smör
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 krm saffran

Gör så här

  1. Panera fiskfiléerna med kryddblandningen. Låt stå i 15 minuter.
  2. Värm upp smör och rapsolja, häll i oljan först och sen smöret så att smöret inte bränns. När smöret slutat puttra är det dags att steka fisken. Fyll inte hela pannan då temperaturen sänks.
  3. Gör en sås av smält smör, limejuice och saffran. Häll såsen över fisken.