Pan bagnat

Pan bagnat

Pan bagnat

1

5 steg att laga

10 ingredienser

20 m

Den här klassiska franska mackan är något utöver det vanliga! Smakrik och full av härliga ingredienser som gör att tankarna går direkt till Frankrike.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 lantbröd (stort runt)
  • 2 msk pesto
  • 100 g färskost (gärna Boursinost)
  • 3 ägg, hårdkokta och skurna i klyftor
  • 100 g tonfisk (i olja)
  • 2 msk kapris (eller skivade gröna oliver)
  • 0,5 dl ost, riven (t.ex. hård getost eller gruyère)
  • 100 g röd paprika (antingen färsk eller grillad i olja)
  • 2 stjälk stjälkselleri, skivade
  • 2 schalottenlök, skivade

Gör så här

  1. Skär toppen av lantbrödet, ungefär som om du skulle göra en semla, och lägg åt sidan. Gröp ur insidan av brödet, men lämna ungefär 2 cm tjocka väggar.
  2. Pensla insidan av brödet med pesto och bred sedan ett lager färskost över botten.
  3. Varva sedan de olika fyllningarna tills brödet är nästan helt fyllt.
  4. Lägg tillbaka toppen och tryck ihop brödet så att fyllningen blir ordentligt packad. Linda in brödet i smörgåspapper eller folie och förvara i kylen till servering. Brödet går utmärkt att göra i god förväg, det blir bara godare efter någon dag.
  5. Skär i tårtbitar vid servering.