Paj med potatis och lök
Paj med potatis och lök
19 ingredienser
1 h
Den här härliga pajen med potatis och lök serveras med färskostdipp och är en riktigt god förrätt eller sidorätt till exempelvis soppa.
Ingredienser
Fyllning
- 3 bananschalottenlökar
- 2 gula lökar (görna Borrettana)
- 1 rödlök
- 10 lökar (små röda)
- 1 knippe rosmarin
- 1 msk smör
- 2 msk crema di balsamico
- 40 g rörsocker (gärna Cassonade)
- 3 bakpotatisar
- 1 rött äpple
Pajdeg
- 110 g smör
- 220 g vetemjöl
- salt
- 1 klyfta vitlök
Färskostdipp
- 150 g färskost
- 80 g färsk ingefära
- 1 citron
- 1 knippe gräslök
- salt
Gör så här
Fyllning
- Skala och dela all lök. Spara de små röda lökarna men stek övriga sorter försiktigt med rosmarin och smör.
- Tillsätt vinäger och socker och stek tills det är lätt karamelliserat.
- Skala och skiva potatis samt äpple tunt. Vänd ner bitarna i pannan och låt svalna.
Pajdeg
- Blanda ingredienserna till pajdegen.
- Fyll en pajform med degen och förbaka i 10 minuter på 160 grader.
- Fyll pajen med fyllningen och baka på 160 grader i ca 30-40 minuter
Färskostdipp
- Blanda färskost, ingefära, citron och gräslök samt smaka upp med salt.
- Servera dippen till pajen som varmrätt eller förrätt.