Påsktårta på varmrökt lax, vispad crème fraiche och lime
Påsktårta på varmrökt lax, vispad crème fraiche och lime
13 ingredienser
30 m + tid i kyl
Ljuvlig påsktårta som är varvad av kavring, syrlig crème fraiche-röra och laxmousse. Toppad med rom och dill blir det är en riktigt god och matig tårta till påskbordet.
Ingredienser
- 300 g kavring
- 90 g smör, smält
- 500 g crème fraîche
- 400 g färskost
- 1 limefrukt, saften
- 0,5 limefrukt, skalet
- 450 g varmrökt lax
- 1 msk tomatpuré
- 7-10 droppar tabasco
- 0,5 tsk liquid smoke
- salt
- 100 g stenbitsrom
- dill
Gör så här
- Klä en form med avtagbar botten med bakplåtspapper.
- Mixa kavringen med det smälta smöret. Lägg i botten i formen.
- Mixa crème fraiche och philadelphia i en matberedare. Smaka av med limesaft, limeskal och salt. Lägg i bunke och diska matberedaren.
- Mixa varmrökt lax med tomatpuré, tabasco och liquid smoke. Smaka av med salt.
- Montera tårtan genom att först lägga ett lager av crème fraiche-röran på kavringsbottnen. Bred därefter på ett tunt lager av laxmoussen. Avsluta med att bred på ytterligare ett lager av crème fraiche-röran. Plasta och sätt in i kylen i minst två 2 timmar.
- Tag ut tårtan och garnera med romen och dillen. Smaklig spis!