Påsktårta på varmrökt lax, vispad crème fraiche och lime

Påsktårta på varmrökt lax, vispad crème fraiche och lime_02
Foto: Tv4
Dante Zia
Dante Zia

Påsktårta på varmrökt lax, vispad crème fraiche och lime

6

6 steg att laga

13 ingredienser

30 m + tid i kyl

Ljuvlig påsktårta som är varvad av kavring, syrlig crème fraiche-röra och laxmousse. Toppad med rom och dill blir det är en riktigt god och matig tårta till påskbordet.

Ingredienser

portioner8 - 12 bitar
  • 300 g kavring
  • 90 g smör, smält
  • 500 g crème fraîche
  • 400 g färskost
  • 1 limefrukt, saften
  • 0,5 limefrukt, skalet
  • 450 g varmrökt lax
  • 1 msk tomatpuré
  • 7-10 droppe tabasco
  • 0,5 tsk liquid smoke
  • salt
  • 100 g stenbitsrom
  • dill

Gör så här

  1. Klä en form med avtagbar botten med bakplåtspapper.
  2. Mixa kavringen med det smälta smöret. Lägg i botten i formen.
  3. Mixa crème fraiche och philadelphia i en matberedare. Smaka av med limesaft, limeskal och salt. Lägg i bunke och diska matberedaren.
  4. Mixa varmrökt lax med tomatpuré, tabasco och liquid smoke. Smaka av med salt.
  5. Montera tårtan genom att först lägga ett lager av crème fraiche-röran på kavringsbottnen. Bred därefter på ett tunt lager av laxmoussen. Avsluta med att bred på ytterligare ett lager av crème fraiche-röran. Plasta och sätt in i kylen i minst två 2 timmar.
  6. Tag ut tårtan och garnera med romen och dillen. Smaklig spis!
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer