Gravlaxtoast med hovmästarsås och kantarellsnibb

Gravlaxtoast
Foto: TV4

Gravlaxtoast med hovmästarsås och kantarellsnibb

Av: P-O - Öland

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

30 min

Gravlaxtoast med hovmästarsås och kantarellsnibb från P-O.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
St Anna 2120, 69kr.

Ingredienser

portioner

Gravlax

  • 1 kg lax
  • 4 msk salt
  • 5 msk strösocker
  • 2 tsk vitpeppar, grovstött
  • rikligt med dill

Kantarellsnibb

  • 200-300 g väl urvattnade kantareller
  • 1 schalottenlök
  • 1-1,5 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • smör, att steka i

Hovmästarsås

  • 0,5 dl senap
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 dl olja
  • 1 äggula
  • dill, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

Gravlax

  1. Gravas två dygn i plastpåse, vänd några gånger och slå av laken efter ett dygn.

Kantarellsnibb

  1. Skär och stek bröd och klicka över stuvningen.

Hovmästarsås

  1. Vispa ihop ingredienserna i rymlig skål. Avsluta med att strila i oljan.