Oxtartar med stekt portabellosvamp

Oxtartar med stekt portabellosvamp
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Oxtartar med stekt portabellosvamp

14 ingredienser

20 min

Oxtartar med stekt portabellosvamp, tryffel och syrlig äpplekräm är en rätt som både känns fräsch och lyxig.

Ingredienser

portioner
  • 400 g oxfilé
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tabasco
  • salt
  • svartpeppar
  • 150 g portabellosvamp, skuren i små tärningar
  • 1 msk smör
  • 1 grönt äpple
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 tsk citronsaft
  • färsk tryffel, finriven
  • 1 msk blandade nötter, rostade och grovhackade
  • blandade örter

Gör så här

  1. Hacka oxfilén fint och blanda med schalottenlök, olivolja, tabasco, salt och peppar.
  2. Stek portabellosvampen i smör tills den är gyllene och salta lätt.
  3. Mixa äpplet med crème fraîche och citronsaft till en slät kräm.
  4. Lägg äpplekrämen i botten på tallrikarna och forma en liten hög tartar ovanpå.
  5. Toppa med den stekta svampen, nötterna och rikligt med riven tryffel.
  6. Garnera med örter och servera.