Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Ostron med fryst gazapcho
Foto: TV4
Ostron med fryst gazapcho
Betyg: 5 av 5 (1 röster)
1
Spara
Av:
Sofia Henriksson
Från:
Arvingarnas sommar
17
ingredienser
Fest
Förrätter
Skaldjur
Snittar och tilltugg
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
Ingredienser
portioner
16 ostron
Grön gazpacho
1 äpple (grönt, gärna Granny Smith)
1 grön chilifrukt
2 selleristjälkar
1 avokado
1 gurka
3 salladslökar
1 klyfta vitlök
1 grön paprika
0,5 dl olivolja
4 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
4 dl vatten, kallt
0,5 dl mynta
1 dl basilika
salt
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Grovhacka alla grönsaker. Skala och rensa gurkan, löken och paprikan.
Lägg lite gurka åt sidan och hyvla fina strimlor att dekorera med.
Häll alla ingredienser i en mixer och mixa i minst en minut. Smaka av med salt och peppar.
Låt soppan stå i frysen i 30 minuter och ta sedan ut och riv med en gaffel till en massa att toppa ostronen med.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut