Ostron med asiatisk vinägrett

Ostron med asiatisk vinägrett
Foto: TV4
Christin Kashou
Christin Kashou

Ostron med asiatisk vinägrett

2

11 ingredienser

1 h

Toppa ostronen med en sötsyrlig och lite het vinägrett.

Ingredienser

portioner12 stycken

Ostron med asiatisk vinägrett

  • 12 ostron
  • 4 msk risvinäger
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 krm salt
  • 1 salladslök
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Blanda risvinäger, soja och socker i en bunke. Finhacka chili och schalottenlök och lägg i bunken. Tillsätt den rivna ingefäran och salt.
  2. Skiva salladslöken i tunna strimlor och hacka koriandern i grova bitar. Klyfta lime.
  3. Öppna ostronen och tillsätt ca 1 msk av vinägretten. Toppa med salladslöken och koriander. Servera limeklyftorna på sidan om.