Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Ost- och korvpaj
Foto: TV4
Ost- och korvpaj
2
Spara
Av:
Köket.se
10
ingredienser
Bra att ha som utflyktsmat!
Buffémat
Fest
Korv
Paj
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
100 g smör
1,5-2 dl vetemjöl
1 dl vetekli
2 msk vatten, kallt
Fyllning:
3 ägg
3 dl mjölk
3 dl ost, riven
100-125 rökt korv, tärnad (el falukorv)
1 röd paprika, liten, tärnad
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 200 – 225°. Mixa en smuldeg av smör, mjöl och kli. Tillsätt vattnet, arbeta ihop degen och lägg den i kylen 1 tim.
Kavla ut degen, klä en pajform. Nagga botten, vik en folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet i 225 o 10 min. Ta bort folien.
Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost. Krydda. Lägg korv och paprika i pajskalet och slå i äggsmeten.
Grädda tills äggstanningen stelnat 20 – 25 min.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut