Örtig matjessill med pepparrot

20 m
Örtig matjessill med pepparrot
Foto: Mikael Göransson
20 m

Du behöver

1-2-3-Lag

  • 1 del ättika, 12%
  • 2 delar socker
  • 3 delar vatten

SIll

  • 600 g matjessill
  • 2 dl 1-2-3 lag
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka timjan
  • 2 krukor dill
  • 70 g pepparrot, riven

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till ättikslagen koka upp och låt svalna av. Låt bli kallt.
  2. Blanda ca 2 dl 1-2-3 lag med spadet från sillpaketen.
  3. Hacka ner alla örter, men spara gräslöken till senare.
  4. Mixa timjan och oregano med lagen tills du får en grön örtlag. Tillsätt gräslöken och riven pepparrot.
  5. Skär sillen i små fina sillbitar och blanda upp med örtlagen. Lägg upp i en stor steriliserad tätslutande glasburk. Förvara i kyl. Hållbarhet 3-4 veckor
Kommentera receptet

Fler goda recept