Örtig matjessill med pepparrot

Örtig matjessill med pepparrot
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Örtig matjessill med pepparrot

10 ingredienser

20 m

Matjessill med gräslök, oregano, timjan, dill och pepparrot. En pigg och örtig sill att servera på julbordet!

Ingredienser

1-2-3-Lag

  • 1 del ättika, 12 %
  • 2 delar socker
  • 3 delar vatten

SIll

  • 600 g matjessill
  • 2 dl 1-2-3 lag
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka timjan
  • 2 krukor dill
  • 70 g färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till ättikslagen koka upp och låt svalna av. Låt bli kallt.
  2. Blanda ca 2 dl 1-2-3 lag med spadet från sillpaketen.
  3. Hacka ner alla örter, men spara gräslöken till senare.
  4. Mixa timjan och oregano med lagen tills du får en grön örtlag. Tillsätt gräslöken och riven pepparrot.
  5. Skär sillen i små fina sillbitar och blanda upp med örtlagen. Lägg upp i en stor steriliserad tätslutande glasburk. Förvara i kyl. Hållbarhet 3-4 veckor