Orrechiette med räkor och saffran

18 röster
25 m
4

En krämig skaldjurspasta precis som den ska vara med gräddig sås, vitt vin, räkor och saffran. En rätt som går snabbt att tillaga och imponerar med sina lyxiga smaker.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g orrechiettepasta

Sås

  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5 fänkål, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • olivolja, till stekning
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 g saffran
  • 2 dl skaldjursbuljong
  • 3 dl grädde
  • salt
  • 0,5 citron, skalet
  • 2 dl bladpersilja, hackad
  • 1 dl dill, hackad
  • 400 g räkor, skalade
  • ev. maizena till redning

Servering

  • 4 äggulor
  • riven parmesan
  • svartpeppar
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Fräs lök, fänkål och vitlök med olivolja i en stor kastrull. Gå i med vin och låt det koka in. Tillsätt saffran, buljong och grädde.
  3. Reducera såsen till en bra konsistens. Red ev. med maizena till krämigare konsistens. Smaka av med salt och citronskal.
  4. Tillsätt pastan, persilja, dill och räkorna precis innan servering.
  5. Toppa pastan genom att knäcka över äggula, strö över riven parmesan, svartpeppar och smörgåskrasse.
9 april 2016

Laddar fler recept