Orrechiette med räkor och saffran

26 röster
25 m
4
Orrechiette med räkor och saffran
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g orrechiettepasta

Sås

  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5 fänkål, finhackad
  • 2 klyfta vitlök, hackade
  • olivolja, till stekning
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 g saffran
  • 2 dl skaldjursbuljong
  • 3 dl grädde
  • salt
  • 0,5 citron, skalet
  • 2 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 dl dill, hackad
  • 400 g skalade räkor
  • ev majsstärkelse, till redning

Servering

  • 4 äggulor
  • parmesanost, riven
  • svartpeppar
  • krasse

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Fräs lök, fänkål och vitlök med olivolja i en stor kastrull. Gå i med vin och låt det koka in. Tillsätt saffran, buljong och grädde.
  3. Reducera såsen till en bra konsistens. Red ev. med maizena till krämigare konsistens. Smaka av med salt och citronskal.
  4. Tillsätt pastan, persilja, dill och räkorna precis innan servering.
  5. Toppa pastan genom att knäcka över äggula, strö över riven parmesan, svartpeppar och smörgåskrasse.
9 april 2016