• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Orientalisk linssoppa

Orientalisk linssoppa

Orientalisk linssoppa

4 steg att laga

13 ingredienser

1 h

Linssoppa med orientaliska smaker. Serveras med valnötsfyllda dadlar och yoghurt.

Ingredienser

portioner4 portioner

Linssoppa

  • 4 dl röda linser
  • 1 gul lök
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 3 tsk curry
  • vatten (se mängd i anvisningarna på förpackningen)
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 citron
  • salt
  • svartpeppar

Valnötsfyllda dadlar med yoghurt

  • 8 dadlar
  • 8 valnötter
  • 4 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Linssoppa
    Tvätta linserna i ca 20-30 min, sortera ut svarta linser. Hacka löken och fräs den tillsammans med linserna under konstant omrörning. När linserna blir gula, tillsätt gurkmeja & curry och slå på vatten så att det täcker linserna med 5 cm i kastrullen.
  2. Tillsätt kycklingbuljongtärningarna och låt koka i 30 min. Tillsätt olivolja och sänk till medel-låg värme. Låt puttra i ca 15 min.
  3. Smaksätt med citronsaft och smaka av med svartpeppar och salt.
  4. Valnötsfyllda dadlar med yoghurt
    Halvera dadlarna och kärna ur. Ersätt kärnorna med valnötshalvorna och servera med en skål turkisk yoghurt.