One pot scampi pasta

53 röster
20 m
4

Att laga allt i en panna är väldigt smidigt och gör att middagen går snabbt att ordna. Det här receptet ger dig en härlig rätt med spaghetti, scampi och tomat.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g körsbärstomater, delade i mitten
  • 100 g babyspenat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 200 g spaghetti
  • 2 msk olivolja
  • 600 ml vatten (eller kycklingfond)
  • scampi
  • 50 g parmesanost, riven
  • 1 dl basilika, grovt hackad
  • salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg tomater, spenat, lök, vitlök och chili i en stor stekpanna. Lägg sedan spaghettin i mitten av pannan och häll över olivoljan och 600 ml vatten eller kycklingfond.
  2. Hetta upp pannan till medelvärme. Rör pastan regelbundet och koka i cirka 9 minuter tills pastan är klar och vätskan nästan är borta. Det ska bli till en tjock sås.
  3. Tillsätt scampi efter 6 minuter och rör runt.
  4. Ta bort pannan från värmen och rör ner parmesanost och basilika. Krydda med havssalt och mald svartpeppar.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...