Ceviche på salmalax och majsknäcke

Foto: TV4
Ceviche på salmalax och majsknäcke
17 ingredienser
90 min
Ceviche på salmalax, norsk lax med smaker från Sydamerika.
Dryckestips från Ole
89243 Herslev Ekologisk Hvedeöl
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Ceviche
- 200 g rå lax (typ salma)
- 2 limefrukter
- 1 gurka
- 1 rosa grapefrukt
- 0,5-1 röd chilifrukt
- 1 msk ingefära, finstrimlad
- färsk koriander (efter smak)
- salt
- peppar
Majsknäcke
- 0,5 dl pumpakärnor
- 0,5 dl sesamfrön
- 0,5 dl linfrön
- 0,5 dl solroskärnor
- 2 dl majsmjöl
- 0,5 dl rapsolja
- 2 dl vatten, kokande
- 2 tsk flingsalt
Gör så här
Ceviche
- Skär laxen i snygga tärningar, ca 1 cm.
- Lägg i en skål och pressa över limesaft. Låt det marineras i limesaften i drygt en timme.
- Skala grapefrukten noga och skär ut så att det bara blir rent fruktkött utan hinnor. Dela i centimeterstora bitar. Skala och kärna ut gurkan och skär den i tärningar.
- Strimla ingefäran i millimetertjocka strimlor.
- Ta bort kärnor och mellanväggar på chilin och finhacka den. Blanda allt och salta och peppra efter smak. Låt stå 10 min i kylen innan det läggs upp i portionsglas.
Majsknäcke
- Rör ihop allt i en bunke och bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Lägg ett bakplåtspapper över och tryck ut smeten till ett tunt lager över hela plåten.
- Ta bort det övre pappret, sporra rutor och strö över flingsalt. Grädda i ugn i 45-60 minuter, 150 grader.