Tryffelsmaksatt blomkålssoppa med mörkt bröd

Tryffelsmaksatt blomkålssoppa med mörkt bröd
Foto: TV4

Tryffelsmaksatt blomkålssoppa med mörkt bröd

Av: Ola Mattsson

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

En ljuvlig soppa med blomkål och tryffel. Servera soppan med nybakat bröd.

Se Ola Mattsson tillaga en blomkålsoppa med smak av tryffel här!

Ingredienser

portioner
  • 150 g blomkål
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • cayennepeppar
  • tryffelolja, vit
  • 75 g mjukt saltat smör
  • 50 g Västerbottensost, riven

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök tills det blir mjukt.
  2. Tillsätt grädde, mjölk och grönsaksbuljongen samt blomkålen.
  3. Koka blomkålen tills den blir mjuk. Men ej för länge så den får en kålsmak.
  4. Mixa soppan slät.
  5. Smaka av med kryddor, tryffelolja. Sila genom finmaskig sil. Kan serveras både varm som kall.
  6. Blanda ihop smöringredienserna och bre på ditt favoritbröd!