Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter
Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter
9 ingredienser
Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter, en läcker smakkombination.
Här hittar du en
GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag
.
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer (kycklingbröst)
- 1 purjolök
- 5 dl crème fraîche, kokbar
- 1 dl vitt vin (alt 0.5 dl whisky)
- 1 kycklingbuljongtärning
- 200 g grönmögelost
- 2 dl valnötter, hackade
- smör (eller rapsolja)
Till servering
- grönsallad, fräsch
Gör så här
- Bryn kycklingen så den får vacker färg på ytan.
- Lägg kycklingfiléerna/brösten på separat tallrik.
- Skiva purjolöken och bryn i smör eller rapsolja.
- Häll i crème fraiche, vin och smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
- Smula i grönmögelost och hackade valnötter.
- Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter tills kycklingfiléerna är färdiga.
- Servera med fräsch grönsallad.