Gorgonzolainbakad fläskfilé
Gorgonzolainbakad fläskfilé
8 ingredienser
Gorgonzolainbakad fläskfilé med blomkålspuré funkar till både fest och vardag.
**Sås
**Ta det sista av osten och låt koka ihop med grädde eller crème fraiche.
Här hittar du en
GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag
.
Ingredienser
- 2 små fläskfiléer, ca 7-800 g
- 1 blomkål
- 200 g grönmögelost
- 1 msk smör
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Till servering
- grönsallad
- sås (se tipsrutan)
Gör så här
- Putsa köttet och stek på hög värme i panna för vacker stekyta.
- Ta av från pannan och skär ett djupt snitt i köttet där du trycker ner bitar av osten. Om nödvändigt, slut köttet med några blötlagda tandpetare.
- Baka i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
- Bryt blomkålen i mindre bitar och koka tills den blir mjuk.
- Mixa kålen med stavmixer tillsammans med smör, salt och peppar.
- Servera med grönsallad och sås.