Gorgonzolainbakad fläskfilé

Ola Lauritzson
Ola Lauritzson

Gorgonzolainbakad fläskfilé

0

8 ingredienser

Gorgonzolainbakad fläskfilé med blomkålspuré funkar till både fest och vardag.

**Sås
**Ta det sista av osten och låt koka ihop med grädde eller crème fraiche.

Här hittar du en

GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag

.

Ingredienser

  • 2 små fläskfiléer, ca 7-800 g
  • 1 blomkål
  • 200 g grönmögelost
  • 1 msk smör
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Till servering

  • grönsallad
  • sås (se tipsrutan)

Gör så här

  1. Putsa köttet och stek på hög värme i panna för vacker stekyta.
  2. Ta av från pannan och skär ett djupt snitt i köttet där du trycker ner bitar av osten. Om nödvändigt, slut köttet med några blötlagda tandpetare.
  3. Baka i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
  4. Bryt blomkålen i mindre bitar och koka tills den blir mjuk.
  5. Mixa kålen med stavmixer tillsammans med smör, salt och peppar.
  6. Servera med grönsallad och sås.