Saganaki - fetaostpaket

Saganaki - fetaostpaket
Foto: TV4

Saganaki - fetaostpaket

Av: Ola - Lund

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

Saganaki - fetaostpaket direkt från Grekland. Drömmen vid grillen – passar till allt.

Dryckestips
Stoneleigh Pinot Noir, art.nr 16394.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g fetaost
  • 20 cocktailtomater, välmogna
  • 1 knippe oregano
  • 2-3 droppar tabasco
  • 0,5 tsk olivolja

Gör så här

  1. Dela tomaterna i fyra delar.
  2. Lägg dem i fyra stycken portionsförpackningar i aluminiumfolie.
  3. Tärna fetaosten.
  4. Lägg den över tomaterna.
  5. Droppa tre droppar tabasco och strö över nyklippt oregano (helst färsk).
  6. En halv matsked olivolja av god kvalitet droppas över varje packe.
  7. Lägg i utkanten av grillen och låt de få svag värme under cirka en kvart.
  8. Öppna, rör runt med en tesked, avnjut! Det är till och med bättre än i Grekland!