Okonomiyaki – japanska kålplättar

26 röster
30 m
15 plättar
Okonomiyaki – japanska kålplättar
Foto: Eva Hildén Smith

En trevlig förrätt, drinktilltugg innan middagen eller en utmärkt lunch som alla gillar!

Recept ur kokboken Mera vego!

Visa mer
30 m
15 plättar

Du behöver

  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 150 g vitkål, finstrimlad
  • 2 msk neutral olja, till stekning

Okonomiyakisås

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk honung

Till servering

  • 1 dl majonnäs
  • 2 salladslökar, finhackade
  • ev röd chili, finhackad

Gör så här

  1. Blanda buljong, mjöl och ett ägg i taget till en slät smet. Vänd ner kålen, men spara gärna lite till servering.
  2. Blanda ingredienserna till såsen.
  3. Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna. Klicka i smet och stek på båda sidor tills plättarna är gyllenbruna.
  4. Lägg plättarna på ett serveringsfat, pensla med såsen och ringla över majonnäsen. Strö över salladslök, ev ytterligare kål och chili.
26 december 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept