Okonomiyaki – japanska kålplättar

21 röster
30 m
15 plättar
Okonomiyaki – japanska kålplättar
Foto: Eva Hildén Smith
30 m
15 plättar

Du behöver

  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 150 g vitkål, finstrimlad
  • 2 msk neutral olja, till stekning

Okonomiyakisås

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk honung

Till servering

  • 1 dl majonnäs
  • 2 salladslökar, finhackade
  • ev röd chili, finhackad

Gör så här

  1. Blanda buljong, mjöl och ett ägg i taget till en slät smet. Vänd ner kålen, men spara gärna lite till servering.
  2. Blanda ingredienserna till såsen.
  3. Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna. Klicka i smet och stek på båda sidor tills plättarna är gyllenbruna.
  4. Lägg plättarna på ett serveringsfat, pensla med såsen och ringla över majonnäsen. Strö över salladslök, ev ytterligare kål och chili.
26 december 2017

Fler goda recept