Okonomiyaki – japanska kålplättar

Okonomiyaki – japanska kålplättar
Foto: Eva Hildén Smith
Sara Begner
Sara Begner

Okonomiyaki – japanska kålplättar

12 ingredienser

30 m

En trevlig förrätt, drinktilltugg innan middagen eller en utmärkt lunch som alla gillar!

Recept ur kokboken Mera vego!

Ingredienser

portioner stycken
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 150 g vitkål, finstrimlad
  • 2 msk neutral olja, till stekning

Okonomiyakisås

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk honung

Till servering

  • 1 dl majonnäs
  • 2 salladslökar, finhackade
  • ev röd chilifrukt, finhackad

Gör så här

  1. Blanda buljong, mjöl och ett ägg i taget till en slät smet. Vänd ner kålen, men spara gärna lite till servering.
  2. Blanda ingredienserna till såsen.
  3. Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna. Klicka i smet och stek på båda sidor tills plättarna är gyllenbruna.
  4. Lägg plättarna på ett serveringsfat, pensla med såsen och ringla över majonnäsen. Strö över salladslök, ev ytterligare kål och chili.