Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Nässelsoppa med ägghalvor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nässelsoppa med ägghalvor
3
Spara
Från:
Nyhetsmorgon
10
ingredienser
En näringsriktig och god soppa som serveras med ägg.
Snabbt
Soppa
Svensk/nordisk mat
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
2-3 l färska nässlor, späda
1 knippe gräslök, finklippt
2 msk smör, smält
0,5 dl maizenaredning (ljus)
2 grönsaksbuljongtärningar (eller hönsbuljongtärningar)
1 dl crème fraîche
salt
vitpeppar
muskotnöt (malen eller hel riven)
4 ägg, hårdkokta, till servering
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Rensa nässlorna och förväll dem i 6 minuter i ca 5 dl vatten.
Sila av kokvattnet i en stor kastrull och koka upp buljongtärningarna tillsammans med det smälta smöret.
Koka i 2-3 minuter och se till att buljongen löser sig ordentligt.
Finhacka nässlorna om det behövs och lägg dem i soppan.
Tillsätt maizenaredningen och creme fraichen. Koka ett par minuter till, så att soppan tjocknar lite av redningen.
Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
Servera med ägghalvor och gräslök.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut