Nässelsoppa med ägghalvor

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nässelsoppa med ägghalvor
10 ingredienser
En näringsriktig och god soppa som serveras med ägg.
Ingredienser
- 2-3 l färska nässlor, späda
- 1 knippe gräslök, finklippt
- 2 msk smör, smält
- 0,5 dl maizenaredning (ljus)
- 2 grönsaksbuljongtärningar (eller hönsbuljongtärningar)
- 1 dl crème fraîche
- salt
- vitpeppar
- muskotnöt (malen eller hel riven)
- 4 ägg, hårdkokta, till servering
Gör så här
- Rensa nässlorna och förväll dem i 6 minuter i ca 5 dl vatten.
- Sila av kokvattnet i en stor kastrull och koka upp buljongtärningarna tillsammans med det smälta smöret.
- Koka i 2-3 minuter och se till att buljongen löser sig ordentligt.
- Finhacka nässlorna om det behövs och lägg dem i soppan.
- Tillsätt maizenaredningen och creme fraichen. Koka ett par minuter till, så att soppan tjocknar lite av redningen.
- Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
- Servera med ägghalvor och gräslök.