Parmaskinka fylld med räkröra
Parmaskinka fylld med räkröra
11 ingredienser
Fagottini, små knyten med räkröra som passar till förrätt. Beräkna 10-15 räkor per person.
Ingredienser
- färska räkor
- 1 dl matyoghurt
- 1,5-2 dl lätt crème fraiche
- 0,5 dl basilika, finhackad
- citron (efter smak)
- parmesanost (efter smak)
- 1 tsk olivolja
- 0,5 tsk balsamvinäger
- peppar
- rucolasallad, till garnering
- 8 parmaskinka, lövtunna skivor
Gör så här
- Blanda röra av räkor, youghurt, creme fraiche och basilika. Riv gärna i lite citron och parmesan.
- Smaka av med nymalen peppar, inte salt, skinkan och räkorna innehåller tillräckligt med sälta.
- Lägg två skivor av parmaskinkan i kors och 1 hög av röran mitt i krysset. Vik ihop till knyten, vilket är just vad fagottini betyder!
- Servering: ringla lite olja över en ruccolabädd, och spetsa med lite balsamvinäger.