Öjebyröra med forellrom och krasse

Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Öjebyröra med forellrom och krasse

8 ingredienser

1 h

Den här krämiga röran med västerbottensost, forellrom och kräftstjärtar är perfekt att servera på tunt skivad och rostad kavring. Det blir ett riktigt lyckat tilltugg, eller varför inte servera det som förrätt?

Ingredienser

portioner
  • 250 g kräftstjärt (i lag)
  • 30 g Västerbottensost
  • 1 krm kummin
  • 1 dl majonnäs
  • dill
  • snaps, en skvätt (Skåne OP eller kryddig snaps)
  • 4 kavring, tunt skivad
  • 20 g forellrom

Gör så här

  1. Häll av spadet från kräftstjärtarna och lägg på torrt papper.
  2. Hacka kräftstjärtarna och smula sönder osten.
  3. Rosta kummin i panna och mal.
  4. Blanda ihop majonnäsen med kräftstjärtarna, osten, kummin, dill och snapsen.
  5. Skär dagsgammal kavring så tunt det bara går. Stansa ut i runda formar. Sätt ugnen på 120 grader. Lägg kavringen på en plåt med bakplåtspapper och kör i ugnen tills de är krispig, det kan ta upp mot en timme eller mer.

Servering

  1. Klicka röran på den krispiga kavringen och lägg forellrom på toppen